skip to Main Content

Een jubileum op het werk

Regelmatig komt het voor dat er een medewerker al voor langere tijd ergens in dienst is. Soms komt het zelfs voor dat iemand al 40 jaar in dienst is. Natuurlijk mag een dergelijke medewerker best flink in het zonnetje worden gezet, maar ook een dienstverband van 10, 12,5 of 25 jaar is zeker de moeite waard om te vieren. Soms zijn er ook andere gelegenheden die gevierd moeten worden, zoals iemand die met pensioen gaat. Het is daarom handig om naast de gewone kantoorartikelen ook altijd slingers en ballonnen op voorraad te hebben om bij dergelijke feestelijkheden snel een feestelijke stemming te creëren.

Een feest voor de jubilaris?

Een jubilaris die een dienstverband heeft van een flink aantal jaren, daar mag natuurlijk nooit op het laatste moment nog even snel aandacht aan geschonken worden. Hier moet even de tijd voor genomen worden om te bedenken hoe dit wordt aangepakt. Kom er een verrassingsfeest, een receptie, een speech? Wie gaat het organiseren en moeten er uitnodigingen verstuurd worden? Allemaal zaken waarvan tevoren over gebrainstormd moet worden.

Een organisatieteam

Het is het beste om hier een paar mensen voor aan te wijzen die de organisatie op zich nemen voor het jubileum van de collega. Begin op tijd met plannen en maak een schema om de taken te verdelen. Wie bestelt bijvoorbeeld de taart? En wordt het zo’n leuke taart van jeeigentaart.nl met een foto van de jubilaris erop of kies je ervoor om het aantal jaren van het jubileum op de taart te laten zetten? Of gaan jullie voor een cupcake met een logo of afbeelding of een andere kleinere lekkernij voor iedereen? Zo moet er over ieder onderdeel nagedacht worden.

De uitnodigingen en een speech

Stuur iedereen op tijd een uitnodiging voor de receptie, de borrel of het feest en stuur het liefst kort van tevoren nog even een herinnering. Denk ook aan de familie van de jubilaris als die uitgenodigd zijn. Als de receptie, de borrel of het feest niet in de bedrijfsruimte wordt gehouden, is het wel leuk om op de feestdag het bureau of de werkplek van de jubilaris te versieren. Of je zet een mooie bos bloemen neer. Is het op een andere locatie, stem dan goed de wensen af en geef duidelijk aan hoe je wilt dat de middag of avond verloopt en of er ruimte moet zijn voor speeches. Een speech met een terugblik en een woord van dank voor de dienstjaren is bij een dergelijke gelegenheid erg gepast.

Een leuk cadeau

Ook al komt er vanuit de werkgever een cadeau voor de jubilaris, het is ook altijd leuk als de collega’s nog iets geven. Maak bijvoorbeeld een leuk fotoboek met herinneringen, verhalen en foto’s van al die jaren of kies voor een persoonlijk cadeau.

Back To Top