skip to Main Content

Slimme whiteboards of schoolborden

Volgens de vooraanstaande site consultancy.nl komt er in het kantoor van de toekomst een smartboard ofwel een slim whiteboard. Waarom niet gewoon schrijven? Blijf lezen.

Het symbool van een school bij uitstek is het schoolbord, waarom zou je dat niet vernieuwen? Een klik op de knop en er komen slides, niet meer dingen uittekenen of een onleesbaar handschrift van jouw manager. De gebruiker van het bord hoeft niet meer met zijn rug naar het publiek te staan maar heeft wel de voordelen van een whiteboard. Jet is namelijk wel zo dat een powerpoint alleen als snel als stijfjes wordt ervaren op de meeste kantoren.

Als jij handig bent met technologie kan je binnen luttele seconden alle filmpjes, sites of presentaties op het scherm toveren. Dat is wel een groot voorbeeld als je het vergelijkt met het uittekenen van een grafiek, model of tabel.

Ook het samenwerken gaat een stuk makkelijker met het slimme whiteboard. omdat je de informatie niet al van te voren hebt voorbereid, wordt het publiek uitgenodigd om mee te participeren in plaats van passief de kennis op te nemen. Dit heeft grote voordelen bij het opnemen van nieuwe informatie.

Interactieve whiteboards hebben zich al bewezen en vormen nu een belangrijk onderdeel van de middelen op kantoren maar ook op scholen in zowel binnen- als buitenland. De borden brengen niet alleen een efficiënter en gemakkelijker gebruik als presentator, maar zorgen ook voor een actievere houding van het publiek. Het is dan ook lastig ontkennen dat het interactieve bord een plaats heeft op de moderne werkplek.

Back To Top