skip to Main Content

De uniball

De uniball? Jazeker! Niet zomaar een pen, het wonder wat door Mitsubishi Pencil Company Limited is geïntroduceerd in 1979. Een bijzonder feit, het bedrijf heeft geen enkele relatie tot de Mitsubishi groep. De pen was de eerste pen met een vulling van inkt op waterbasis en een metalen bal.

Wat de uniball zo bijzonder maakt is de roller waarmee je schrijft. Het voelt alsof je op de inkt schrijft, en dus hoef je nooit moeite te doen om de inkt op het papier te drukken. Het zal dan ook wel even wennen zijn wanneer je een “ouderwetse” balpen gewend bent. Maar wanneer je gewend bent wil je nooit meer terug.

De balpen heeft twee ballen in het pen mechanisme, hierdoor zal je nooit stukken schrijven zonder inkt, ook de pen langs je schoen halen is verleden tijd.

De uniball bevat ook een bijzondere inkt, uni super inkt, speciaal ontworpen om niet op kwaliteit in te dingen wanneer de pen lang niet gebruikt wordt. Vergeleken met normale inkt blijft de uni super inkt dieper in het papier zitten en biedt dan ook een permanente markering.

Aangezien de pen maar een paar tientjes kost voor een dozijn, zal je er geen spijt van krijgen, al is het om uit te proberen.

Back To Top