skip to Main Content

Hoe maak je een kantoorruimte sfeervol en huiselijk?

De tijd van saaie inspiratieloze kantoorruimtes lijkt anno 2021 voorgoed verleden tijd. Wanneer jouw personeel en je klanten zich direct thuisvoelen zodra ze jouw kantoor betreden is dat een goed teken. Het toont aan dat je een aangename en vertrouwde werkomgeving hebt weten te creëren. Maar hoe richt je een kantoor sfeervol en huiselijk in, zonder dat dit ten koste gaat van een zakelijke en efficiënte uitstraling? Want je wilt ook graag dat jouw bedrijf serieus genomen wordt. In dit artikel geven we je enkele suggesties om je kantoor te voorzien van de juiste inrichting.

Kantoorplanten

Helaas komen op elk kantoor weleens stressvolle momenten voor, daar is nu eenmaal niet aan te ontkomen. Door een aantal mooie planten in je kantoorruimte te plaatsen breng je de gemoederen tot bedaren. Het is immers algemeen bekend dat planten en bloemen helpen bij het reduceren van stress. Een groene omgeving heeft een kalmerend effect. Dit komt doordat we de kleur groen onbewust associëren met sereniteit, vrede en rust. Zo kan een enkele groene plant op ieder bureau al wonderen doen! Ook de koffieruimte zou je met behulp van weelderige groene planten om kunnen toveren tot een heuse oase van rust.

Accessoires

Indien je jouw kantoor nog wat huiselijker wilt maken, overweeg dan eens om enkele accessoires aan de ruimte toe te voegen. Denk hierbij aan tapijten, kussens, schilderijen, posters en andersoortige kunstwerken. Wanneer je bijvoorbeeld in de koffieruimte een aantal hoogpolige zwarte vloerkleden neerlegt, schep je direct een huiselijke en gezellige sfeer. Het maakt de ruimte minder kil en zorgt voor enige geluidsdemping in een anders hol en weergalmend vertrek. Bij het uitzoeken van passende accessoires adviseren we je om één concrete stijl te hanteren. Zo kan worden voorkomen dat het geheel een chaotisch en bij elkaar geraapte warboel wordt. Bovendien is het verstandig om rekening te houden met de algehele uitstraling van je bedrijf.

Verlichting

Veel kantoren zijn standaard uitgerust met een saai wit systeemplafond en een kille TL verlichting. Dit heeft zo zijn voordelen, maar het komt nogal klinisch en onpersoonlijk over. Uiteraard is goede verlichting noodzakelijk om je werk goed te kunnen verrichten, maar er bestaan meer mogelijkheden dan enkel TL lampen om je kantoor te voorzien van degelijk licht. We adviseren dan ook om verschillende soorten lampen en licht te gaan combineren in je kantoorruimte. Plaats bijvoorbeeld daglichtspots in het plafond op een uitgebalanceerde manier en voeg her en der wat trendy hanglampen toe voor extra sfeer. Op deze manier heb je het juiste licht om productief te kunnen werken, en voorzie je jouw kantoor bovendien van een geheel eigen stijl.

Kleur

Wellicht trappen we nu een open deur in, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, namelijk dat kleuren een bepaalde sfeer kunnen scheppen in je kantoor! Kleuren beïnvloeden bovendien de emoties, zowel die van jou als die van je medewerkers en je klanten. Wanneer je een ruimte voorziet van een kleur waar goed over nagedacht is ben je zelfs in staat om personen subliminaal te beïnvloeden. Bepaalde kleuren kunnen potentiële klanten zelfs overhalen tot het doen van een aankoop of het aangaan van een zakelijke transactie. Doe er dus je voordeel mee!

Back To Top