skip to Main Content

Besparen op printkosten

De consumentenbond geeft aan dat we op onze printkosten drastisch kunnen besparen. Dit is met name interessant voor thuiswerkers en de grootverbruikers van inkt en papier onder ons. Hieronder noemen we de methodes om te besparen.

De printer maakt een verschil

De printer verbruikt natuurlijk per printje ongeveer hetzelfde maar waar de verschillen groot worden is bij het schoonmaken van de spuitmondjes van de printer. Deze worden schoongehouden door er inkt doorheen te laten lopen, want als deze verstopt raken kan je überhaupt niet meer printen. Sommige printers gebruiken wel 80% van de inkt om de spuitmond schoon te houden! De consumentenbond biedt een overzicht waarin jij kan zien of je een grootverbruiker in huis hebt gehaald!

Vrees niet een nieuwe printer te kopen

De printer is nog steeds vaak net zo duur als nieuwe cartridges. Het lijkt misschien verspilling, maar als jij een oude printer hebt waar de cartridges aan vervanging toe zijn, is het soms beter om gelijk maar te investeren in een nieuwe printer. Die tien euro haal je er dan vanzelf weer uit.

Overweeg een LaserJet

Laserprinters zijn voordelig, vooral wanneer je alleen in zwart afdrukt. Dit komt omdat de laserprinter alleen toner verbruikt, een soort verhit poeder wat niet gespoeld hoeft te worden en niet opdroogt wanneer jij je printer een tijdje niet gebruikt. De tijden dat dit soort printers veel geld kostte, zijn allang voorbij. Een nieuwe HP is al vanaf honderd euro te verkrijgen.

Kijk eens of er alternatieve cartridges te koop zijn

Wanneer jij je nieuwe printer uitzoekt, ga dan eens naar een site van een derde partij en kijk of er namaak inkt in jouw printer kan. Deze inkt is kwalitatief niet minder en kost vaak een tiende van originele cartridges. Als jij bijzonder handig bent kun je zelfs zelf met een naald je cartridges navullen. Maar dit kan je maar een aantal keer doen bij gewone cartridges.

Conclusie

Uiteindelijk behoeft een printer en het gebruik ervan geen dure investering. Wel is het vaak zo dat goedkoop duurkoop is. Een goede, zuinige printer brengt zijn geld in enkele maanden op, afhankelijk van het aantal printjes wat je er me afdrukt uiteraard. Als je niet veel print, raden we van harte een laserjet printer aan.

Back To Top