skip to Main Content

Printers, wat doen deze met de gezondheid?

Volgens het AD zijn minstens een op de vier werkplekken ongezond. Een bron van de ongezonde werkomgeving is onder andere de printer die naast jouw bureau staat. Deze produceert fijnstof, warmte en verstoort jouw rust. In dit artikel gaan we eens uitpluizen hoe ongezond zo’n printer nu precies is en wat we eraan kunnen doen.

Hoe ongezond is het?

Tegenwoordig is alles ongezond. Spinazie uit de magnetron en een rondje hardlopen zijn uit den boze zegt de een, maar volgens de andere valt het wel mee. Is dit weer zoiets als die 5G torens waar je broertje het altijd over heeft?

Helaas, uit onderzoek van verscheiden serieuze bronnen uit binnen- en buitenland blijkt dat het in de buurt zijn van printers, en dan met name de laserjet variant die veel op kantoren te vinden is, bijzonder slecht voor jouw gezondheid is. Niet zo slecht als het wonen naast de snelweg of in de buurt van een staal of asfaltfabriek, maar het heeft wel een invloed op jouw luchtwegen en slijmvliezen. We willen je er even op wijzen dat alle onderzoeken die wij onder ogen kregen hetzelfde zeiden, dat het bewijs nog verder onderzocht moest worden. Er bestaan namelijk vermoedelijk andere oorzaken zoals veel zitten en stress, maar ook de printer wordt als verdachte gezien door onderzoekers voor een slechte gezondheid voor kantoormedewerkers.

De oplossing

De oplossing is vrij simpel, gewoon wat afstand tussen jou en die printer. Neem zelf het initiatief en kaart bij je leidinggevende aan dat je het niet prettig vindt om naast dat fijnstof apparaat te zitten. Mocht jouw baas jou niet serieus nemen, ga dan eens naar HR. Want uitvallen door gezondheidsklachten vinden de meeste kantoren erger.

Back To Top