skip to Main Content

Investeren in kwalitatieve kantoorbenodigdheden

Als startende ondernemer zul je in de opstartfase van je bedrijf de nodige onkosten moeten maken. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je wilt gaan runnen kunnen deze investeringen van uiteenlopende aard zijn. Bepaalde zaken zijn echter bij vrijwel elke starter aan de orde, denk bijvoorbeeld aan de complete inrichting van een kantoor. En met compleet bedoelen we ook echt compleet. Van kantoormeubelen, computers en andere elektronica, tot aan schrijfgerei, ordners, archiefkasten, kopieerpapier en toners. Al deze zaken bij elkaar kunnen jouw startkapitaal voor een groot deel uitputten, waardoor je misschien meteen ontmoedigd raakt. Dit is echter helemaal niet nodig, want er zijn meerdere oplossingen te bedenken om dit ‘probleem’ te tackelen.

Een bedrijfslening afsluiten

Bedrijfsleningen bestaan niet voor niets. Immers, niet elke ondernemer beschikt over voldoende kapitaal op zijn of haar bankrekening. Financiële hulp van een derde partij is soms zeer wenselijk om van start te kunnen gaan. Sommige starters hebben het geluk dat ze een investeerder achter zich hebben staan die vertrouwen heeft in de onderneming, maar dit geldt zeker niet voor iedereen. Bedrijfsleningen zijn voor vele beginnende ondernemers dan ook een uitkomst. Op Qeld.com kun je zo’n zakelijke lening heel eenvoudig – zonder gedoe of verborgen kosten – afsluiten, ongeacht waarvoor je de lening wilt gaan gebruiken. Dit zou dus een interessante manier kunnen zijn om de aanschaf van je kantoorbenodigdheden te financieren.

Een kantoorinrichting huren in plaats van kopen

Zeker wanneer je een groter bedrijf wilt gaan opzetten waarbij je veel kantoormeubelen nodig zult hebben, kun je eens overwegen om een inrichting te gaan huren. Dit is meestal een tijdelijke oplossing: wanneer je eenmaal voldoende winst hebt gemaakt met je bedrijf kun je immers altijd nog overgaan op het aanschaffen van eigen kantoormeubilair. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen, en het is aan jou om deze naast elkaar te leggen en tegen elkaar af te wegen.

Een tweedehands kantoorinrichting

Het klinkt misschien wat ordinair, maar dat hoeft het geenszins te zijn. Een tweedehands kantoorinrichting wil namelijk echt niet zeggen dat het aftandse, beschadigde en gedateerde kantoormeubelen zijn. In een tijd waarin faillissementen aan de orde van de dag zijn, komen – als gevolg daarvan – ook complete kantoorinrichtingen ‘op straat te staan’. Meestal worden deze spullen, mits ze van redelijke waarde zijn, via een veiling verkocht door een curator. De opbrengst ervan wordt daarna verdeeld over de schuldeisers van het failliete bedrijf.

De meubels, elektronica en alle andere bruikbare kantoorbenodigdheden worden doorgaans opgekocht door gespecialiseerde bedrijven, die deze spullen vervolgens weer doorverkopen aan ondernemers en particulieren. Houd daarom geregeld de websites van deze opkopers in de gaten, zodat je deze buitenkansjes niet zult missen. Met een beetje geluk tik je prachtig kantoormeubilair op de kop voor een schijntje van de nieuwwaarde. Als startende ondernemer kun je er meestal nog jaren mee vooruit, en wanneer de tijd is aangebroken dat het meubilair aan vervanging toe is heb je wellicht al wat kapitaal opgebouwd uit je onderneming. Zo zie je maar dat er altijd wel een oplossing te bedenken valt voor de uitdagingen die op je pad komen als zelfstandig ondernemer.

Back To Top