skip to Main Content

De beste bureaustoel kiezen voor je kantoor

Het kantoor is een plek waar je 20 tot 40 uur (of meer) per week doorbrengt. Het grootste deel van die tijd zit je geconcentreerd achter je computer te werken. Als je dat vanuit een slechte bureaustoel doet wreekt zich dat vroeg of laat. Een stijve nek, verkrampte spieren of een slechte houding zijn maar een paar van de problemen die je kunt oplopen.

Herken jij deze klachten bij jezelf of bij je medewerkers? Dan is het hoog tijd om een nieuw model bureaustoel uit te kiezen. Eentje die je lichaam de juiste support geeft, zodat langdurig werken geen onnatuurlijke belasting oplevert. Zo vindt je de meest geschikte bureaustoel voor jouw kantoor.

1. Een goede bureaustoel heeft een verstelbare hoogte

Als je je knieën en onderbenen in een te grote of kleine hoek dwingt kunnen je spieren en gewrichten pijn gaan doen. Ook kunnen je benen gaan slapen, wat erg onaangenaam is. Deze klachten voorkom je door een bureaustoel te kiezen die in hoogte te verstellen is. Als je knieën in een hoek van 90 graden staan heb je de perfecte zithoogte te pakken.

2. Zoek een stoel met verstelbare armleuningen

De 90 graden-regel geldt ook voor je armen. Als je die in een hoek van 90 graden kunt houden heb je een goede zithouding die comfortabel aanvoelt en lang vol te houden is. Dat is ook de ideale houding om in te typen, te schrijven en een muis te bedienen. Zorg dus dat de armleuningen van je nieuwe bureaustoel versteld kunnen worden. Hiermee voorkom je ook het ontstaan van blessures in armen, handen en polsen.

3. Zorg dat je hele rug ondersteund wordt

De rug is één van de meest kwetsbare delen van het menselijk lichaam. Rugpijn is dan ook één van de meest voorkomende fysieke klachten bij kantoormedewerkers. Een bureaustoel met een zachte maar stevige rugleuning is de oplossing. Een ergonomische leuning ondersteunt elk onderdeel van je rug – ook de holte van je onderrug en je schouders.

4. Verkies comfort boven design

Natuurlijk is het fijn om een mooi kantoor te hebben. Aantrekkelijke planten, mooie posters van BGA aan de muur en design bureaustoelen zorgen voor een motiverende werkomgeving. Maar bij die stoelen is het uiterlijk vaak belangrijker dan het zitcomfort. Een schurende, slecht ondersteunende, te harde of slecht ademende stoel zorgt voor irritatie, pijn, transpireren en uiteindelijk voor een minder productieve medewerker. Zet dus hoog in op de comfortfactor en kijk dan pas naar het uiterlijk.

5. Een kantelbare rugleuning

Af en toe van houding veranderen kan stijve spieren en pijn door overbelasting tegengaan. Faciliteer de mogelijkheid om af en toe lekker achterover te leunen met een kantelbare rugleuning. Zo kan je personeel af en toe even een relaxmoment nemen en zichzelf weer even opladen. Dat betaalt zich uit doordat ze productiever aan de slag gaan en gemotiveerd blijven.

Back To Top